събота, 6 октомври 2012 г.

Бързо и лесно - пъстри есенни листа за вашите проекти

     Въпреки топлото, слънчево време навън есента вече е тръгнала с четка и боички и смело рисува върху листата на дърветата. А колко хубава е нейната палитра - топло зелено, жълто, оранжево, червено, кафяво - прекрасни цветове във всякакви комбинации... Тази седмица в Работилничката имаме специална задача -децата, разхождайки се в парка да се вглеждат в пъстрите листа на дърветата и да открият сред тях синьо листо. Дали ще имат успех?
     През този сезон всяко дърво си има своя специфична премяна. Едни от любимите ми са листата на крушата - те са от първите, които пожълтяват и при тях може да се срещне цялото разнообразие от цветове:

          
     Листата са толкова красиви, детските ръчички също са нетърпеливи да творят с тях, но изсушаването на листата под страниците на дебела книга изисква време. Затова ви предлагам един много лесен и супер бърз начин да получите сухи и гладки листа за вашите проекти, като в същото време са и с напълно съхранени, пъстри цветове.
     Необходими са ви ютия, тънко парче плат и събрани есенни листа, разбира се.


     Загрейте ютията на средна температура и изгладете през парчето плат листата, като ги обръщате от двете страни. 



     След това ги притиснете с дебела книга само за няколко минути, докато изстинат и това е всичко. Бързо и лесно, нали?! И цветовете им са все още толкова ярки и прекрасни:


     


Няма коментари:

Публикуване на коментар