неделя, 21 октомври 2012 г.

Как да... боядисаме корнфлейкс

     За децата е много забавно да творят с нетрадиционни материали. И понеже намерих корнфлейкс с чудесна форма за нанизване - подходящ за по-сръчни и за по-неопитни ръчички реших да опитам дали ще може да се оцвети по добре познатия, изпитан метод за оцветяване на макарони. Резултата беше фантастичен.
     Необходими материали:
- пакет корнфлейкс
- шишенце спирт
- бои за яйца - различни цветове
- супена лъжица, голяма кутия с капак

   
     Разделете корнфлейкса на толкова равни части, колкото са цветовете, в които искате да ги оцветите /не забравяйте да оставите една шепа от неоцветения корнфлейкс, защото малкият ви помощник непременно ще иска да го опита :)/. В кутията смесете една супена лъжица спирт и 1/2 или цяла ампула от боите за яйца / в зависимост от това колко наситен цвят искате да получите/. Прибавете вътре и корнфлейкса, затворете плътно капака и... идва ред на малкия палавник да извърши най-важната операция - хубаво и продължително раздрусване на кутията. След това изсипете количеството оцветен корнфлейкс върху парче фолио или върху някоя непотребна рекламна брошура, почистете купата и продължете с останалите цветове.


     Най-добре оставете оцветените елементи да изсъхнат по-дълго време. И тъй като нетърпението да започне играта е голямо, оцветете корнфлейкса вечерта и го оставете да съхне през цялата нощ. На сутринта вече ще е напълно готов, за да започне забавлението с него.


     Като начало можете да направите цветна огърлица. Не забравяйте да надниквате при нас, защото скоро ще ви предложим и други интересни приложения на оцветения корнфлейкс.



1 коментар: