вторник, 16 март 2010 г.

Добре дошли или кой е победителят в конкурса

      Изминаха две вълнуващи седмици от обявяването на конкурса. С огромен трепет получавахме и разглеждахме всяка нова творба. Колко много участници! Колко оригинални предложения за маминия подарък! И колко трудно ни беше да ги оценяваме!!!
      Но конкурса си е конкурс и победители трябва да има!
     Обаче, сред толкова талантливи участници, нямаше как да изберем само трима! Искаше ни се да наградим всички и... в крайна сметка намерихме начин да го направим.
    След бурни дебати, огромни вълнения и терзания, нашето жури в състав:
1. Елеонора Николова – представител на „Росен и Светльо”ООД, организатор на Детска АРТ           Работилничка и на настоящия конкурс;
2. Цветелина Емилова /кака Цвети/ - ръководител на Детска АРТ Работилничка;
3. Катя Димитрова – Директор на ЦДГ № 108 „Детско царство”;
4. Румяна Андреева – учител на група „101 далматинци” в ЦДГ № 108-филиал
    взе следното решение:
П Р И С Ъ Ж Д А

ПЪРВА НАГРАДА

1. Александра Иванова, от гр. „Гъбка”, вх. № 8



Нейният прекрасен колаж показва образа на мама в цялото му многообразие – и с думи и със символи! Всеки детайл е отделен, уловен миг, така умело подбрани и съчетани в пъстротата на цял един живот! Прецизната изработка и разнообразието от използвани техники много ни впечатли! Очаквайте в скоро време в Детска АРТ Работилничка да покажем творби, вдъхновени от този проект.

2. Михаела Петрова, гр.”101 далматинци”, вх. № 16



Чудесно пано – цветен вулкан от емоции! Когато го погледнеш, дори и в най-мрачния ден ще усетиш да проникват из зад облаците топли, закачливи слънчеви лъчи и ще зърнеш късче от синьото небе. Ще усетиш приятния гъдел от малките крачета на калинки и ще се омаеш от аромата на свежи ,пролетни цветя. Цяла приказка! Вдъхновени от нея и в Детска АРТ Работилничка ще ви разкажем своите приказки от цветни мъниста и усмивки.

Класираните на първо място ще си поделят обявената награда за едномесечно безплатно обучение в Детска АРТ Работилничка и ще получат карта за 4 безплатни урока, грамота и по един страхотен арт комплект.

ВТОРА НАГРАДА


1. Лора Личкова, гр.”101 далматинци”, вх.№ 18



Пролетното клонче и неговите невероятно сладки акценти – пиленцето в гнездото си, нежната пеперуда и сладката пчеличка – чудесен подарък за мама и знак от пролетта за добро настроение и много усмивки!

2. Анна-Мария Лямова, гр.”Гъбка”, вх. № 2



Прекрасна композиция, създадена с голяма любов и усет към красивото! И с толкова свежи, слънчеви цветове!

3. Анджела Добромирова, гр.”Гъбка”, вх. № 5



Толкова интересна картичка за мама! Щом разцъфне, кокичето ни разкрива цялата свежест на топлия вятър, разлюлял разцъфналите пролетни цветя! И всичко това, скрито в роклята на малка русокоска!

Класираните на второ място ще получат грамота и комплект бои за стъкло.

ТРЕТА НАГРАДА


1. Никол Стоянова, гр. „Гъбка”, вх. № 6



Нежност! Това е усещането, което създава тази картичка, с пастелните си цветове, уникалното цвете и прекрасната панделка. Всички елементи са така умело съчетани! А изненадата се крие вътре – най-чудният подарък – вълшебна усмивка и надпис, добавен от малка, детска ръчичка!

2. Дарий Класанов, гр. „Мечо”, вх. № 20



Прекрасна аранжировка! Всеки детайл е изпипан! Нежни цветове, интересни цветя, малък акцент – калинка и най-сладките думи: „Обичам те, мами!”!

3. Екатерина Петрова, гр. „101 далматинци”,вх. № 17



Каква чудесна идея! Та нали за мама най-прекрасното от всички цветя на земята е нейното дете - с чудна усмивка и сладки, малки ръчички!

4. Цветелина Цонева, гр, „Гъбка”, вх. № 12



Свежо! Композиция, направена с толкова усет и вкус! Умело подбрани и разположени елементи. Усеща се мирис на отминал пролетен дъжд. В далечината се чува песента на щурците и веселото крякане на жабите...

 Класираните на трето място ще получат грамота и комплект гипсова фигурка с бои за оцветяване.

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА
за най-оригинално хрумване


 Борислав Кирилов, гр.”Гъбка”, вх. № 3



 Чудесно украшение за мама – оригинално колие с малки, пъстри яйца, поставено в елегантна кутия.

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА
за най-продуктивен участник


1. Елизабет Алексиева, гр. „Гъбка”, вх. № 11



Нежна картичка, прекрасно украсена рамка и интересни свещници, изработени от скрап материали. Много начини да кажеш на мама, че „като нея втора няма”!

2. Денис Белишки, гр. „101 далматинци”, вх. № 14



Оригинални рисунки и нежно, хартиено цвете – всичко изработено с толкова любов за мама!

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА
за най-голямо детско участие


В тази категория класирахме творбите, които според нас са основно плод на детска идея и изпълнение, подкрепени със съвсем малка помощ. Поздравления! Толкова са сладки! Представяме си вълнението на малките палавници, решили да направят за най-добрата майка най-хубавия подарък! Тези вълшебници са:

1. Моника Герчева, гр. „Гъбка”, вх. № 7


2. Леа Димитрова, гр. „Гъбка”, вх. № 13



3. Анна-Мария Манчева, гр. „Гъбка”, вх. № 10



4. Моника Начева, гр. „101 далматинци”, вх. № 15
  


5. Светослав гр. „Мечо”, вх. № 21



6. Ива Цонкова, гр. „Гъбка”, вх. № 9


СПЕЦИАЛНА НАГРАДА
за най-оригинална техника

 Стефан Босев, гр. „Гъбка”, вх. № 1



 Изумителна техника, перфектно изпълнение, чудесен резултат!

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА
за най-прецизна миниатюра


 Християна , гр. „Гъбка”, вх. № 4



 Малък размер, а толкова прецизно израбoтени елементи. Истинско бижу!

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА
за най-малък участник


 Александър Терзийски, гр.”Детелина”, вх. № 22



 Истинска наслада ни достави желанието за участие на най-малкия ни участник и неговите прекрасни творби. Чакаме го с нетърпение да порасне, за да творим заедно!

Класираните участници в категория „Специални награди” ще получат грамота и книжка за оцветяване с любими герои от телевизионния екран.

Въпреки, че предоставената от Димитър Райчев, гр. „Мечо", вх. № 19 творба, не отговаря на темата на нашия конкурс, а би била по-скоро подходяща за конкурс, свързан с Великден, ние решихме да го наградим, понеже неговата оригинална поставка за Великденско яйце, а и самото уникално украсено яйце много ни впечатлиха!



      Благодарим на всички участници в конкурса! Много ни зарадвахте и вдъхновихте с вашите творби. Дано и ние да сме успели да ви зарадваме с нашите награди. 
      
      Не забравяйте да следите работата на децата в Детска АРТ Работилничка и тук, където можете да научите повече подробности за предстоящите ни инициативи и изложби, а също и да почерпите идеи от проектите, които ще представяме всяка седмица. 

      Да творим и да се забавляваме заедно! 


6 коментара:

  1. Честито на всички участници и награди! Аз лично се радвам да видя фаворита си на първо място! :) Страхотно място, Ели, само ако може добави едно бутонче следене!

    ОтговорИзтриване
  2. страхотни неща,просто невероятно,колко много талантливи дечица:)поздравления за идеята и най-вече за изпълнението!!!успех:)

    ОтговорИзтриване
  3. Честито на всички участници и победители! Браво на журито за добре свършената работа!
    Успех в другите начинания!

    ОтговорИзтриване
  4. Честито на всички победители и наградени!
    Успех на Врани Неразбрани!

    ОтговорИзтриване
  5. Честито на всички победители и наградени!

    ОтговорИзтриване