четвъртък, 8 април 2010 г.

Весели букви

За да направите за вашия малчуган подобни весели букви ще са ви необходими:
Цветни картони,
ножица и лепило,
телбод,
черен маркер, моливи


 Нарисувайте си няколко забавни по форма букви. Предвидете място за очи. Може да си нарисувате и малки ръчички за тях, а може и да свалите шаблон за очите и ръцете от тук. Подгответе си и картончета, в едната половина на които напишете /или разпечатайте/ съответната главна и малка буква в печатен вариант,  а на другата половина начертайте тесни и широки редове и на тях изпишете съответната главна и малка буква в ръкописен вариант. Спазвайте правилата за изписване, които се учат в първи клас, за да бъдат тези букви наистина полезни за децата. Ако не си ги спомняте Крокотак може много да ви помогне в това отношение - там вижте как се изписват ръкописните букви, а също и забавни карти за тренировки по писане на печатните букви. По този начин ще получим хем цветна украса за детската стая, хем децата ще виждат в буквичките забавни приятели, които весело им се усмихват и махат с ръце, хем ще се научат да различават главната и малка буква, да разпознават печатните и ръкописните варианти на буквите.



Съвет: Когато се налага да изрязвате голямо количество елементи, поставете няколко листа под шаблона. Защипете всички слоеве с телбод - така няма да се разместят при рязането.








Съвет: За да получите 3D ефект използвайте малки дунапренени, двойнозалепващи квадратчета.




 Ето ги и моите весели букви. Те ще украсяват стаята на група "101 далматинци". И, надявам се, много ще помогнат на бъдещите ученици бързо и лесно да научат гласните звукове и техните букви. Да ги разпознават и в печатен и ръкописен текст.























 Можете да си направите и буквите от цялата азбука, макар и това да ви отнеме доста време. С тези буквички може да измисляте забавни и полезни игри за бъдещи ученици.

4 коментара:

  1. Много ми харесват буквите! Каква големина са? Не видях описан размер.

    ОтговорИзтриване
  2. Много са готини буквите :)

    ОтговорИзтриване
  3. по ваша идея си направих и аз букви като прибавих нещо свое. благодаря ви за хубавата идея

    ОтговорИзтриване