неделя, 2 декември 2012 г.

Шарени герданчета

     Ето едно приложение на боядисания корнфлейкс - в комбинация с оцветени по същата технология макарони може да си направите чудни шарени герданчета.

   
   
     Ние добавихме красиви медальони към герданчетата. Ето какво ще ви е необходимо, за да ги направите:


     -шепа оцветен корнфлейкс;
     -хартия за печене;
     -ножица;
     -лепило С200.

    Един съвет: Прехвърлете лепилото С200 в празно шише /с дозатор/ от течен сапун. Така ще може много лесно да използвате лепилото - не само за този, но и за други проекти. Само не забравяйте след употреба да завъртите дозатора на положение "Затворено", а преди да го използвате отново махнете засъхналото лепило от края на дозатора.

     За направата на медальон като начало отрежете парче от хартията за печене. Върху нея поставете дебел слой от лепилото в нужната ви форма. Тук показваме как се прави медальон-цвете, но може да направите и други форми - пред въображението няма граници.

   
     Подредете корнфлейкса в желаната форма и когато сте доволни от резултата може да пристъпите към подреждането му в същата форма, този път върху лепилото. Внимавайте всички части да са плътно подредени една до друга и добре потопени в лепило.


     Когато лепилото изсъхне /ще са му нужни поне 24 часа/ ще стане прозрачно и много лесно ще се отдели от хартията за печене. Прикрепете получения медальон към специален ластичен конец за бижута или към обикновен ластичен конец, който можете да купите от почти всяка кинкалерия. Преди да започнете да нанизвате макароните и корнфлейкса  обгорете внимателно краищата на конеца със запалка, за да не се разплитат. Комбинирането на цветовете и формите е много приятна за децата, а освен това и много полезно за развитие на фината моторика. А получените шарени герданчета са красив аксесоар както за малките госпожици, така и за техните майки. За да е пълен комплекта може да направете и гривнички.      Няма съмнение, че ще се забавлявате много с този проект!

Няма коментари:

Публикуване на коментар