четвъртък, 19 септември 2013 г.

Страховити риби

     В нашата лятна работилничка направихме страховити риби от глина.


     Ето стъпка по стъпка как можете да си направите подобни чудовища. Необходими са ви:
-парче бяла глина
-капачка от флумастер, клечка за зъби
-съд с вода
-водни, темперни или акрилни бои
-бял лист хартия и ножица
-лепило С 200
     Първо отделете от парчето глина 1/3. От по-голямото парче ще оформите тялото, а по-малкото ще използвате за всички останали елементи - очи, опашка, перки и украса:        Щом оформите тялото по показания по-горе начин, направете очите. Залепването на отделните елементи един към друг непременно трябва да става с издраскване с клечката за зъби на двете повърхности, които трябва да се съединят и намокряне с малко количество вода, в която са добавени няколко капки оцет - това е като лепило за глината. Не забравяйте да изпълните тези две стъпки - в противен случай ще се изненадате неприятно, когато произведението ви изсъхне недобре залепените елементи ще паднат.     Рибката вече си има огромна уста и очи. Продължете с оформянето на опашката:


и перките:     След това довършете очите с помощта на капачка от флумастер и клечка за зъби:и доукрасете перките с клечка за зъби. Добавете малки точки върху тялото:


     Оставете рибата да изсъхне за една нощ или малко повече - зависи от тмпературата и влажността в помещението. Оцветете в желани ярки цветове. Изрежете от бял лист хартия страховити, остри зъби:     Залепете зъбите и вече имате страховита риба. За по-завършен вид може да лакирате с безцветен лак. Разгледайте и нашата изложба с  риби чудовища тук.


Няма коментари:

Публикуване на коментар