понеделник, 20 октомври 2014 г.

Подранило хелоуинско духче

     Хелоуин наближава и около нас започна да се навъртат едно духче - дали е страшно или смешно вие преценете, но то със сигурност очаква да се появят още негови братя и сестри...


     За да си измайсторите вкъщи или в училище подобно духче, ще са ви необходими следните материали:
- медицинска марля или парче тензух с размер приблизително 100/100 см;
- малък бял балон;
- лепило С200;
- пръчка и чашка за балони;
- хартиено тиксо;
- парче тънка тел - около 40см, може и по-дълга;
- лист черна хартия или картон;
- ножица, четка, молив, купа.


     Първо сглобете дръжката и чашката за балона. Завийте и пристегнете телта към чашката. Намотайте хартиеното тиксо около цялата конструкция, за да стане по-здрава. Монтирайте надутия балон.


     Разтворете част от лепилото във вода - на гъстота да бъде като айрян. Намокрете парчето марля с чиста вода, а след това го изстискайте добре. После го потопете в купата с разреденото лепило и го намачкайте, за да се напои хубаво.     Изстискайте отново. Разгънете марлята, без да опъвате крайчетата - нека да си останат смачкани. Поставете я върху балона и оформете диплите около ръцете. За по-голяма здравина може да намажете балона отгоре с неразредено лепило преди да го покриете с марлята. Изрежете очи и уста от черната хартия и ги залепете върху лицето. Ето още няколко идеи за страшни лица:


     Вече си имате духче, но ще трябва да почакате няколко часа, преди да изсъхне. Намерете му подходящо място - може да мушнете дръжката в някоя саксия например или пък да го закрепите в обърната вертикално ролка от кухненска хартия. Когато вече е сухо, може да го използвате като декорация за празника заедно с няколко сухи клонки.


     Духчето е подходящо и за забавление - на воля "преследвайте" с него своите приятели на Хелоуин - ще можете удобно да го държите за дръжката, а дрешката му ще се е втвърдила от лепилото и няма да променя формата си.

     Припомнете си и нашите Страшни мумии. Те са подходящи за изработване дори и от по-малки и несръчни ръчички.Няма коментари:

Публикуване на коментар